EtusivuJärjestelmäopasTietoa meistäToimittajille

Vertaa Suomen parasta henkilöstöjärjestelmää

Miksi yritykselläni pitäisi olla henkilöstöjärjestelmä?

Henkilöstöjärjestelmän tehtävänä on helpottaa yrityksesi tärkeintä resurssia – henkilöstöä. Järjestelmään voit kerätä kaiken henkilöstöön liittyvän, jolloin sekä sinä että työntekijäsi saatte selkeän ja ytimekän yleiskuvan.

On äärimmäisen tärkeää valita oikea henkilöstöjärjestelmä tai henkilöstöjohtamisjärjestelmä yritykselle. Suomen markkinoilla on nykyään sekä kiinteitä ratkaisuja että ratkaisuja, jotka voidaan mukauttaa ja räätälöidä tarpeidesi mukaan. Aikataulut, työaikaraportointi, työsuhdetiedot ja dokumenttien hallinta ovat vain osa toiminnoista, jotka löytyvät henkilöstöjärjestelmästä. Jotta tiedät, että teet oikean valinnan, on hyvä idea ensin hahmotella oman yrityksen henkilöstöjohtamiseen liittyvät työnkulku ja prosessit.

Onko uusi henkilöstöjärjestelmä integroitava muihin järjestelmiin? Haluatko järjestelmän pystyvän auttamaan henkilöstöä työvuoroissa automaattisesti? Haluatko järjestelmän, joka tukee asiakirjojen allekirjoittamista tai helpottaa perehtymistä? Onko tärkeää pystyä tekemään matkalaskuja helposti ja nopeasti? Vai onko todellakin tarpeen HRM-järjestelmä (Human Resource Management System), joka voi virtaviivaistaa kaikkia prosesseja ja digitalisoida virtoja entistä enemmän?

Kun olet kartoittanut, mitä tarvitset, on aika tehdä vertailu. BusinessWith suosittelee, että mietit ensin helppokäyttöisyyttä. Henkilökunnan tulee ymmärtää ja hallita järjestelmää yhtä hyvin kuin sinä työnantajana. Jos suunnittelemasi henkilöstöjärjestelmä ei vastaa käyttäjäystävällisyyttä, on olemassa vaara, että järjestelmän eri toiminnot jäävät käyttämättä. Siksi, kuten aiemmin mainittiin, on tärkeää löytää toimittaja, joka tuntee ja ymmärtää alan tarpeet. Vertaa ja valitse järjestelmiä suoraan järjestelmäoppaassamme - josta voit myös lukea lisää kustakin järjestelmästä ja suodattaa eri toimintoja.

Mitä minun pitäisi vaatia henkilöstöjärjestelmältä?

Lista 15 eri Henkilöstöjärjestelmä

Lajittele
Huma

Huma

Huma

Huma on moderni HR-järjestelmä pienille ja keskisuurille yrityksille. Aloita kuudessa minuutissa, ei kuudessa kuukaudessa. Huma asettaa käyttökokemuksen etusijalle ja on intuitiivinen, moderni ja automatisoitu kaikkiin henkilökohtaisiin järjestelmänvalvojan tehtäviin. Helppo liittää olemassa olevaan järjestelmääsi vain muutamalla painikkeen painalluksella.

Lisätietoja Huma

Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR on intuitiivinen, käyttäjäystävällinen ja täydellinen järjestelmä nykyaikaiselle henkilöstöosastolle. Vie HR-työsi uudelle tasolle ja kerää kaikki työntekijätiedot sekä kaikki HR-prosessit ja -tiedot yhteen paikkaan. Säästät arvokasta aikaa älykkäällä automaatiolla ja saat kokonaiskuvan edistyneiden analyysitoimintojen avulla. Aseta HR autopilottille! Hailey HR luo: - Sujuvat prosessit H...

Lisätietoja Hailey HR

HiBob_logo_color (1).png

HiBob

HiBob

Hibob ja sen HR-alusta Bob on suunniteltu edistämään yrityskulttuuria ja työntekijöiden sitoutumista auttamaan nykyaikaisia, keskikokoisia ja nopeasti kasvavia yrityksiä parantamaan suorituskykyä ja työntekijöiden pysyvyyttä. Tämä puolestaan ​​johtaa terveempiin ja tuottavampiin ryhmiin. HR-järjestelmä sisältää CoreHR- ja HR-toiminnallisuudet, kuten perehdytys, aikaraportointi, poissaolojen hallin...

Lisätietoja HiBob

SD Worx HR

SD Worx HR

SD Worx

Täydellinen HR-järjestelmä keskisuurille, suurille yrityksille ja julkiselle sektorille. Järjestelmä koostuu täydellisestä sarjasta moduuleja, jotka ovat helposti integroitavissa toisiinsa ja antavat HR:lle tehokkaamman ja helpomman arjen koko työsuhteen ajan - rekrytoinnista työsuhteen päättymiseen. SD Worx HR -järjestelmä varmistaa, että voit pitää työntekijäsi tyytyväisenä ja samalla keskittyä ...

Lisätietoja SD Worx HR

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Pohjoismaiden suurin HCM-ratkaisujen alustatoimittaja, jolla on yli 250 asiakasta Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Kattavat ratkaisut kaikkeen lahjakkuuden hallinnasta, HR-perustiedoista palkka- ja kokemushallintaan.

Lisätietoja SAP SuccessFactors

Kontek HRM Employeella saat hyvän järjestelmätuen henkilöstösi kehittämiseen. Se on täysin verkkopohjainen ratkaisu, joka helpottaa koko organisaation henkilöstöhallintoa koko johtoryhmästä yksittäisten työntekijöiden hoitamiseen. HR-järjestelmää voidaan edullisesti täydentää palkanlaskennan ja digitaalisen allekirjoituksen vaihtoehdoilla.

Lisätietoja Kontek HRM Employee

Personio

Personio

Personio

Järjestelmä on optimaalinen pienille ja keskisuurille yrityksille. Tällä työkalulla voi tehdä kaiken - rekrytoinnin, henkilöstön käsittelyn ja kehittämisen sekä palkkahallinnon. Personio on uusi HR ohjaamo: Pääset käsiksi kaikkiin henkilöstötietoihin napin painalluksella ja voit automatisoida kaikki HR-prosessisi koko työsuhteen ajan. Näin sinulla on vihdoin aikaa yritykselle lisäarvoa tuottavalle...

Lisätietoja Personio

Emply

Emply

Emply

Maailmanlaajuinen käyttäjäystävällisen HR-järjestelmän toimittaja, jonka pääkonttori on Tanskassa. Tarjoaa CoreHR-, Performance Management- ja muita arvokkaita HR-ratkaisuja.

Lisätietoja Emply

Flex HRM Employee

Flex HRM Employee

Flex Applications

Flex HRM Employee on verkkopohjainen HR-järjestelmä, jota voivat käyttää kaikenlaisten alojen yritykset. Innovatiivisten toimintojen ansiosta järjestelmä helpottaa käytännön HR-työtäsi ja auttaa sinua kehittämään ja pitämään työntekijäsi. Flex HRM Employee on osa kokonaisratkaisuamme Flex HRM. Täältä löydät myös tukea ajankäyttöön, matkalaskutukseen, henkilöstösuunnitteluun ja palkkaukseen.

Lisätietoja Flex HRM Employee

Lanteria

Lanteria

Lanteria

Lanteria tarjoaa 5 erilaista moduulia, jotka kattavat useimmat henkilöstöjohtamisen osa-alueet: Core HR, Time & Attendance, Recruitment, Performance ja Learning, joita voidaan käyttää erikseen tai yhdessä. Lanterian joustava ja räätälöity HR-järjestelmä lisää henkilöstön tuottavuutta, tarjoaa yritysjohtajille tietoa ja lisää työntekijöiden sitoutumista.

Lisätietoja Lanteria

Leapsome

Leapsome

Leapsome

Leapsome on henkilöstöjärjestelmä, joka mahdollistaa organisaation kehittämisen älykkäiden toimintojen ja tehokkaiden integraatioiden avulla. Kaikella perehdyttämisestä tavoitteiden seurantaan ja tutkimuksiin, Leapsome helpottaa päivittäistä henkilöstöjohtamista ja osallistuu henkilöstön kehittämiseen.

Lisätietoja Leapsome

Mepco-logo

Mepco

Accountor

Mepcon HR-järjestelmä on helposti omiin tarpeisiin muokattava ratkaisu ja halutessasi voit liittää HR-järjestelmän yhteen Mepco palkanlaskentaohjelman kanssa. Henkilöstöhallinnon prosesseista syntyy valtava määrä tietoa, jolla voi olla suurikin merkitys yrityksen liiketoiminnan kannalta. Oli kyse sitten tavoite- ja tuloskeskusteluiden tuloksista tai suoritetuista kursseista, on tärkeää varastoida...

Lisätietoja Mepco

Simployer

Simployer

Simployer

Olemme rakentaneet HRM-järjestelmän, jossa ihmiset ovat keskellä. Kutsumme sitä People First -teknologiaksi. Käytännölliset työkalut mahdollistavat tehokkaamman arjen työelämän, joka säästää aikaa ja varmistaa, että prosessit ovat yhtenäiset liiketoiminnassa.

Lisätietoja Simployer

Tamigo

Tamigo

Tamigo

Tamigon alustan kautta yritykset voivat helposti hallita sekä henkilöstöä että muita HR-prosesseja. Alustassa on muun muassa sisäänrakennettuja moduuleja, kuten rekrytointiprosessin hallinta, mukaan lukien työpaikkailmoitusten luominen ja hakemusten käsittely. Lisäksi panostetaan vahvasti sisäiseen kehittämiseen moduuleilla, kuten HR-analyyseillä ja palautemoduuleilla, jotka varmistavat positiivis...

Lisätietoja Tamigo

Maailmanlaajuinen HCM-pelaaja, jolla on täydet työntekijän elinkaaren ominaisuudet. Talent, Core HR, palkka, edut jne.

Lisätietoja Workday HCM

Mitä minun pitäisi vaatia henkilöstöjärjestelmältä?

Voisi sanoa, että henkilöstöjärjestelmä muodostaa yrityksesi perustan, jotain ydintä, jonka täytyy vain toimia. Aikataulut ja työajan raportointi ovat esimerkkejä kahdesta toiminnosta, jotka ovat olennaisia ​​työvuorojen henkilöstölle ja ylityön, lomien jne. raportoinnin kannalta. Hyvä henkilöstöjärjestelmä säästää aikaa - kaikille. Ja kuten me kaikki tiedämme nykyään, aika on rahaa.

Kun olet valinnut HR-järjestelmän ostamisen, sinun on otettava huomioon ja pohdittava muutamia näkökohtia. Siksi on hyvä olla tekemättä valintoja liian nopeasti ja hätäisesti. Väärä järjestelmä voi maksaa paljon, joten käytä jonkin aikaa eri toimittajien vertailuun ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Sinun ja yrityksesi pitäisi pystyä vaatimaan henkilöstöjärjestelmältäsi, että sen pitäisi toimia juuri sinun yrityksellesi. Älä maksa tarpeettomista ominaisuuksista, joita et käytä. Tietysti voi olla syitä valita kiinteä ratkaisu räätälöidyn sijaan, mutta jos valitset kiinteän ratkaisun - varmista, että valitset toimialallesi sopivan. Voit vapaasti tuoda erilaisia ​​ihmisiä yrityksestäsi nähdäksesi heidän tarpeensa. Mitä osaston 13 työntekijä tarvitsee? Mitä toimintoja henkilöstöpäällikkö tarvitsee? Punnitse erilaisia ​​tarpeita ennen kuin päätät järjestelmästä.

Hyvän tuen ja avun vaatiminen on ajateltavaa. Roomaa ei rakennettu yhdessä päivässä, eikä myöskään toteutus. Varsinkin jos järjestelmä voidaan yhdistää muihin järjestelmiin, joita sinulla on - kyllä, silloin on tärkeää, että sinulla on toimittaja, joka todella tuntee asiansa ja joka voi tarjoaa tukea, kun sitä tarvitset.

Tie oikeaan valintaan ja yrityksesi parhaaseen henkilöstöjärjestelmään on esitetty BusinessWith-järjestelmäoppaassa. Listaamme useita järjestelmiä, jotka ovat saatavilla Suomen markkinoilla tänään ja autamme mielellämme, jos tarvitset lisäapua. Tervetuloa vertailemaan ja valitsemaan järjestelmiä suoraan kanssamme.

Kuvaus tuotteen ominaisuuksista

HR-analyysit

Järjestelmä tukee HR-analytiikkaa työntekijöiden kehityksen seuraamiseksi. Ominaisuuden avulla voidaan korostaa työntekijän kehityskohteita mutta myös palkita hyvästä kehityksestä.

Kehityskeskustelut/kokoukset

Järjestelmä tukee digitaalisten kokousten/henkilöstökokousten pitämistä.

Kulujen rekisteröinti

Mahdollisuus kirjata kaikki kulut esimerkiksi matkakulujen muodossa, mikä helpottaa yrityksen ja työntekijöiden kulujen hallinnointia.

Onboarding

Järjestelmä tarjoaa ratkaisuja, jotka helpottavat uusien työntekijöiden pääsyä palveluun tallentamalla tietoa, jota uudet työntekijät voivat hyödyntää työllistyessään.

Palaute

Järjestelmässä on mahdollista antaa palautetta muille työntekijöille eri asioista. Tämä mahdollistaa sujuvan viestinnän järjestelmän sisällä ja rajoittaa tarvetta viestintään yksityisen median kautta.

Palkanlaskennan hallinta

Järjestelmä tarjoaa digitaalisia ratkaisuja työntekijöiden palkkojen maksamiseen ja hallinnointiin.

Poissaolojen rekisteröinti

Työntekijät voivat käyttää tätä toimintoa järjestelmässä poissaolojensa rekisteröintiin.

Rekrytointi

Tämän ominaisuuden avulla järjestelmän käyttäjät voivat yksinkertaistaa rekrytointiprosessia esimerkiksi keräämällä yhteen kaikki hakemukset.

Sähköinen allekirjoitus

Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät voivat allekirjoittaa asiakirjoja ja sopimuksia digitaalisesti järjestelmän kautta.