EtusivuJärjestelmäopasTietoa meistäToimittajille

Vertaa Suomen parhaita auto dialers

Miten minun pitäisi ajatella auto dialer valitsemista

Olisiko aika hankkia yritykselle kunnollinen auto dialer tai auto dialer-ärjestelmä, eli automaattinen valintalaite? Hyvä idea - koska automaattinen numeronvalitsin tekee puheluista paljon tehokkaampia ja vastausten saaminen potentiaalisilta tai nykyisiltä asiakkailta on nopeampaa. Automaattinen numeronvalitsin on vuorovaikutuksessa tietokannan kanssa siitä, kenelle soittaa, ja se on työkalu, jota käyttävät kaikki pankeista puhelinmyyjiin. Soitin voi myös havaita, milloin joku kanssasi on käytettävissä puheluita varten, ja sillä voi olla erilaisia ​​automaattisia toimintoja, kuten ajoitus, milloin seuraavan puhelun pitäisi tulla - mitä tapahtuu, kun joku ei vastaa.

Ennen kuin aloitat soittojärjestelmän käytön, voi olla järkevää miettiä tavoitteita ja strategiaa. Mikä on hyvä vastausprosentti sinulle? Kenelle pitäisi soittaa ja kuinka usein? Mitkä toiminnot ovat tärkeitä yrityksellesi? Älä epäröi kysyä esittelyä mahdolliselta toimittajaltasi ja varmista, että agentteina toimivat (puhelinmyyjät, soittajat jne.) ovat todella mukana päätöksenteossasi. Suosittelemme vertailua ennen kuin teet valinnan. BusinessWith listaa tänään Suomen markkinoilla saatavilla olevat automaattiset numerot.

Mitä eroa on predicitve ja power auto dialer välillä?

predicitve dialer tekee puheluista paljon tehokkaampia, koska se seuraa luetteloa ja soittaa saatavilla oleville yhteyshenkilöille heti, kun agentti tai myyjä toimipaikassasi on vapaa. Tällä tavalla säästät manuaalista työtä ja voit lisätä johtojen määrää, koska aikaa ei mene hukkaan. Niin kutsutusta "soittoäänestä" tulee silloin erittäin korkea. Tehovalitsimet toimivat samalla tavalla - se myös soittaa automaattisesti. Mutta toisin kuin ennustava numeronvalitsin, se ei ole yhtä ennustava. Ennakoiva numeronvalitsin on siis älykkäämpi ja sen takana on algoritmeja, jotka voivat ennustaa saatavuuden tai sulkea puhelun, kun puhelinnumero ei näytä toimivan.

Mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä sinulle ja yrityksellesi valitessasi soittojärjestelmää? Käytä BusinessWithin apua vertaillaksesi erilaisia ​​automaattisia numeroita Suomen markkinoilla löytääksesi yrityksellesi parhaiten sopivan.

Lue lisää eri yritysten auto dialers

Luettelo 0 eri Auto dialer

Lajittelu
Valitettavasti valitut suodattimet eivät vastaa valittuja tuloksia.

Millainen auto dialer sopii yritykselleni?

Tehovalintakonseptin mukainen soittaminen sopii pienemmille yrityksille ja tehostaa yrityksen puheluita. Heti kun kanssasi oleva edustaja katkaisee puhelun, soittojärjestelmä soittaa seuraavaan luettelossa olevaan puhelinnumeroon. Power Dialerissa on toimintoja, kuten se, että voit liittää sen CRM:ään tai voit laittaa taukoja puheluiden väliin, jotta agentilla on aikaa myös hallintaan. Se on kuitenkin hieman yksinkertaisempi kuin ennakoiva numeronvalitsin, joka toimii monimutkaisemmin.

Ennakoiva numeronvalitsin voi soittaa useaan numeroon samanaikaisesti ja ottaa huomioon, milloin agentit tai myyjät ovat käytettävissä. Se voi siis algoritmien avulla lukea kuvioita. Tämän tyyppinen** automaattinen valinta sopii parhaiten suurille yrityksille**.

Haluatko aloittaa vertailun löytääksesi parhaan soittojärjestelmän? BusinessWith listaa markkinoilla olevat työkalut. Aloita vertailu nyt.

Tuotteen ominaisuuksien kuvaus

Automaattinen ilmatäytön palautus

Säästät paljon aikaa antamalla järjestelmän soittaa listalle automaattisesti ja välttämällä puheluiden välistä tyhjää aikaa maksimoidaksesi puhelut ja lisätäksesi myyntiä.

Edelleenlähetys

Siirrä puhelut nopeasti ja vältä asiakkaiden menettäminen odotusaikojen tai vastaamattomien kysymysten vuoksi.

IVR (interaktiivinen äänivaste)

Vuorovaikutteinen puhevaste, automaattinen järjestelmä, joka integroituu asiakkaisiin ilman manuaalista työtä tietojen keräämiseksi, esimerkiksi käyttämällä erilaisia painikevalintoja.

Kampanjat

Valintaohjelma on mukautettu kampanjoihin, ja se voi esimerkiksi mukauttaa puhelinluetteloita nykyisiin kampanjoihin ja linkittää ne nykyisen kampanjan nykyisiin tietoihin.

Kojelauta

Saat erinomaisen yleiskuvan järjestelmän tärkeimmistä tiedoista ja tiedoista kojelaudan avulla, joka visualisoi useita ikkunoita samanaikaisesti.

Puhelutallenteet

Keskustelujen kuunteleminen tai nauhoittaminen oppimistarkoituksessa, jotta voidaan parantaa esiintymistä ja lähestymistapaa asiakkaaseen.

Tilastot ja analyysi

Laadi puhelu- ja myyntitilastoja ja analysoi erilaisia kampanjoita tai vastaavia tämän ominaisuuden avulla.

Yhteyshistoria

Näytä niiden yhteystietojen historia, joihin on jo otettu yhteyttä, jotta vältät toistoja ja rakennat sen sijaan vahvoja pitkäaikaisia suhteita.