EtusivuJärjestelmäopasTietoa meistäToimittajille

Vertaa Suomen parasta Whistleblower-järjestelmää

Mikä whistleblower-järjestelmä sopii sinulle parhaiten?

Sinulle työnantajana pitäisi olla etusijalla järjestelmän käyttöönotto whistleblowing, jossa työntekijäsi voivat hälyttää väärinkäytöksistä ja väärinkäytöksiä. Järjestelmä on olemassa tunnistamista ja käsittelyä varten ongelma ja se on uuden lain vaatimus. Se ei ole koskaan ollut näin helppoa löytää yrityksiä, jotka tarjoavat ilmiantajien järjestelmiä, mutta se voi olla haaste löytää oikea palvelu mille tahansa organisaatiolle.

Miten työntekijöiden tulee raportoida? Onko se mahdollista tehdä sähköpostitse, puhelimitse, klassinen postipalvelu vai sivustollasi? Kuka käsittelee tulevat ilmoitukset sisään? Mitä sinun tulee ottaa huomioon noudattaaksesi uutta ilmiantajien lakia? se on paljon mietittävää. Voit vapaasti laatia ilmoitusta koskevat säännöt määrittää, mitä haluat järjestelmältä, kenen pitäisi käyttää sitä ja paljon muuta Mitä. Löydät sitten sinulle oikean järjestelmän BusinessWith.

Kuinka minun pitäisi valita whisteblower-järjestelmä?

BusinessWithillä on syvällinen tietämys ilmoitusjärjestelmät ja yhteydenpito useisiin toimijoihin Marketissa. Yrityksenä näemme itse suuren arvon mahdollisuudessa puhaltaa pilliin ja on kartoittanut useita järjestelmiä. Kun olet valmis aloittamaan etsinnän, olemme täällä sinua varten sinun. Täytä vain mieltymyksesi ja vertaa sitten eri järjestelmiä suoraan tänä keväänä vertailuopas. Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa meihin yhteyttä BusinessWithissä.

Mitä minun on tiedettävä whistleblowerjärjestelmistä?

Luettelo 1 eri Whistleblower-järjestelmä

Lajittelu
Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR on intuitiivinen, käyttäjäystävällinen ja täydellinen järjestelmä nykyaikaiselle henkilöstöosastolle. Vie HR-työsi uudelle tasolle ja kerää kaikki työntekijätiedot sekä kaikki HR-prosessit ja -tiedot yhteen paikkaan. Säästät arvokasta aikaa älykkäällä automaatiolla ja saat kokonaiskuvan edistyneiden analyysitoimintojen avulla. Aseta HR autopilottille! Hailey HR luo: - Sujuvat prosessit H...

Lisätietoja Hailey HR

Siksi sinun pitäisi ottaa käyttöön whisteblower-järjestelmiä

Joulukuussa 2021 käyttöön otettu uusi ilmiantajien laki sanoo tämän julkiset työnantajat, joilla on yli 50 työntekijää, ja yksityiset työnantajat, joilla on yli 250 työntekijää työntekijöiden on perustettava ilmiantojärjestelmät. Samat lakivaatimukset ovat tulossa joulukuusta 2023 alkaen hakea myös yksityisiä yrityksiä, joilla on 50 työntekijät ja yli.

Uusi laki perustuu EU:n ilmiantajien direktiiviin, joka vaatii organisaatioilta ja yrityksiltä suojattuja kanavia raportointia varten työntekijöiltä. On tärkeää, että ilmoituksen tekijä tuntee olonsa turvalliseksi siitä, ettei hän kärsi kostotoimista, miksi se, joka kertoo väärinkäytösten tai epätarkkuuksien on tietysti oltava anonyymejä.

Ei ole lakisääteistä vaatimusta, jonka mukaan sinun on otettava käyttöön tekninen järjestelmä raportointi, mutta monet markkinoilla nykyään tarjottavat palvelut auttaa sinua joustavasti noudattamaan lain vaatimuksia.

BusinessWithillä voimme lämpimästi suositella teknistä ratkaisua. Olemme täällä tukea sinua ja omaasi whistleblowing-järjestelmän valinnassa ja toivon, että sinä löytää sopiva palvelu jo tänään. Tervetuloa vertailemaan ja valitsemaan ilmiantojärjestelmät suoraan online-vertailuoppaassamme.

Tuotteen ominaisuuksien kuvaus

Anonyymi digitaalinen raportti

Ilmoitusjärjestelmän perusominaisuus, jossa työntekijät voivat ilmoittaa nimettömänä väärinkäytöksistä tai muista epäoikeudenmukaisista olosuhteista työpaikalla. Tämä tapahtuu verkkopohjaisen portaalin kautta.

Asianhallinta

Auttaa sinua jäsentämään ja tarkastelemaan saapuvia tapauksia. Saat yleiskatsauksen saapuneista, vireillä olevista tai voit tarkastella aiempia tapauksia. Vain järjestelmänvalvojat tai ne, joilla on käyttöoikeus, voivat hallita tapauksia.

GDPR-yhteensopiva

Koska ilmiantojärjestelmä otettiin käyttöön EU-direktiivinä, sinun on noudatettava myös tietosuoja-asetusta. Tavoitteena on varmistaa, että henkilötietoja hallinnoidaan niin, etteivät ne päädy vääriin käsiin, mikä on ratkaisevan tärkeää, jotta ilmiantojärjestelmät toimisivat. Tämä järjestelmä on GDPR:ää koskevien EU:n direktiivien mukainen.

Kumppanitilit

Kumppanuustilin avulla ulkoiset sidosryhmät voivat tarkastella tapauksia. Näin luodaan täydellinen läpinäkyvyys toimittajia, asiakkaita ja muita keskeisiä päätöksentekijöitä kohtaan.

Maailmanlaajuinen seuranta

Maailmanlaajuinen seurantatoiminto auttaa sinua seuraamaan maantieteellisiä markkinoita, joilla työntekijät sijaitsevat. Saat tärkeät uutiset alueelta, jossa yrityksesi sijaitsee, kuten luonnonkatastrofit, sodat tai muut kiireelliset tapahtumat.

Monikielinen alusta

Monikielinen alusta tarkoittaa, että käyttäjien pitäisi voida käyttää sitä mahdollisimman paljon omalla äidinkielellään. Monikielisyys ei tarkoita sitä, että kaikki kielet ovat mukana, vaan sitä, että se sisältää myös maailman kymmenen suurimman kielen ulkopuoliset kielet.

Mukautettava integrointi

Integroi ilmiantajajärjestelmäsi muihin järjestelmiin. Saat raportteja muista järjestelmistä, jotta näet tilastoja tapausten käsittelystä.

Mukautettu vammaisia varten

Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG 2.1) ansiosta vammaiset voivat käyttää järjestelmää itsenäisesti. Erityisesti WCAG on ISO-merkki. Verkon saavutettavuusdirektiivissä julkisten elinten ja viranomaisten on täytettävä tämä vaatimus.

Oma tuotemerkki

Mukauta ilmiantojärjestelmäsi brändiisi. Lisää logosi tai muu organisaatiollesi tyypillinen ulkoasu.