EtusivuJärjestelmäopasTietoa meistäToimittajille

Vertaa Suomen parhaita ATS-järjestelmiä

Miksi yritykselläni pitäisi olla ATS-järjestelmä?

ATS-järjestelmä eli hakijoiden seurantajärjestelmä auttaa yritystäsi löytämään, organisoimaan ja palkkaamaan parhaat ja sopivimmat ehdokkaat työnkuvaan. Tämä siten, että kaikki tiedot työnhakijoistasi on koottu yhteen paikkaan. ATS-järjestelmän tai ATS-työkalun suuri etu on, että se säästää arvokasta aikaa ja helpottaa uuden henkilöstön etsimistä.

ATS-järjestelmä auttaa yritystäsi saavuttamaan nopeamman ja tehokkaamman rekrytointiprosessin. Toimintoja on monia. ATS-järjestelmä voi muun muassa mahdollistaa parhaiten sopivien ehdokkaiden sijoituksen. Tällä tavalla voit luottaa siihen, mitä järjestelmä sanoo olevan hyvä ottelu - ja voit keskittyä korkeimmalle sijoittuneisiin. . Muita järjestelmien toimintoja ovat se, että ne voivat tallentaa hakemuksia, **lajitella sen mukaan, mitkä avainsanat ovat sinulle tärkeitä, ja että voit kommunikoida työnhakijoiden kanssa työkalun kautta.

Miten löydän parhaan ATS-järjestelmän?

ATS-järjestelmien takana olevaa ohjelmistoa käyttävät nykyään monet rekrytoijat, ja järjestelmät ovat tulossa älykkäämmiksi. Hakijalle se on optimointia ja sellaisen CV:n kirjoittamista, joka sopii ja vastaa mahdollisimman hyvin työpaikkailmoitustasi – niin, että hän päätyy korkealle, kun suodatat hakijoita.

Löydät yrityksellesi parhaan ATS-järjestelmän, kun vertailet BusinessWithin oppaassa. Olemme koonneet yhteen erilaisia ​​markkinoilla olevia ATS-työkaluja, jotta voit löytää itsellesi parhaiten sopivan. Oppaamme auttaa sinua suodattamaan helposti sinun ja yrityksesi etsimien toimintojen mukaan.

7 ATS-järjestelmän etua

Luettelo 2 eri ATS-järjestelmä

Lajittelu
Emply

Emply

Emply

Maailmanlaajuinen käyttäjäystävällisen HR-järjestelmän toimittaja, jonka pääkonttori on Tanskassa. Tarjoaa CoreHR-, Performance Management- ja muita arvokkaita HR-ratkaisuja.

Lisätietoja Emply

Recman

Recman

Recman

Recman on norjalainen yritys, joka tarjoaa CRM-järjestelmän sekä rekrytointi- ja henkilöstöjärjestelmän. Sillä on laaja portfolio, jota käyttävät monet yritykset Pohjoismaissa.

Lisätietoja Recman

7 ATS-järjestelmän etua

Mietitkö ATS-järjestelmän etuja? BusinessWith tarjoaa sinulle ATS-järjestelmän seitsemän suurinta etua:

  1. Se säästää aikaa

Työhakemukset sähköpostilla, työhakemukset postitse. Vältä kunkin sovelluksen etsimistä, vertailua ja lajittelua manuaalisesti. Järjestelmä auttaa sinua valinnassa ja automatisoi koko prosessin.

  1. Säästä rahaa

Automatisoimalla prosessin ja säästämällä aikaa säästät myös rahaa. Lisäksi lisäämällä mahdollisuuksia löytää oikea ehdokas oikeaan tehtävään, toivottavasti vältyt väärältä rekrytoinnilta - mikä säästää yritykselle paljon rahaa.

  1. Pidä henkilöstö

Järjestelmä, joka auttaa sinua löytämään oikean henkilön oikeaan tehtävään, lisää myös todennäköisyyttä, että hakija itse kokee saaneensa oikean tiedon ja vaikutelman uudesta työpaikasta - ja jää sitten luoksesi.

  1. Kerää kaikki tiedot yhteen paikkaan

Odotan innolla kaikkien työnhakijoita koskevien tietojen keräämistä yhteen järjestelmään. Tietojen ja CV:n tallentaminen tulevia tarpeita varten on järjestelmän suuri etu.

  1. Pyydä apua perehdyttämiseen

ATS-järjestelmää voidaan käyttää myös perehdytysprosessissa, ja se voi antaa uusille kyvyille arvokasta tietoa työpaikasta etukäteen. Se säästää aikaa.

  1. Parempi kokemus hakijalle

ATS-järjestelmän kautta hakeminen helpottaa myös rekrytointiprosessia hakijalle, joka pysyy ajan tasalla siitä, missä hän on prosessissa.

  1. Vahvista brändiä

ATS-työkalulla, joka helpottaa rekrytointia, on myös suuri vaikutus siihen, miten sinut koetaan yrityksenä. Prosessin systematisoimalla ja automatisoimalla brändisi ja imagosi vahvistuvat - mikä on myös suuri etu.

Vertaa ja valitse paras ATS-järjestelmä tarpeisiisi ja toimialaasi suoraan BusinessWithissä. Takaamme sinulle sopivan järjestelmän!

Tuotteen ominaisuuksien kuvaus

Avainsanat ja suodatus

Rekrytoija voi helposti suodattaa profiileja ja hakemuksia avainsanojen tai ominaisuuksien avulla löytääkseen parhaat ehdokkaat.

Ehdokas-chat

Helppo pääsy keskusteluun ehdokkaiden kanssa ja hyvän viestinnän ylläpitäminen tyydyttävän palkkaamisprosessin varmistamiseksi.

Hakijakokemuksen mittaaminen

Kerää tietoa siitä, miten hakija on kokenut rekrytointiprosessin, mikä on tärkeää rekrytointiprosessin parantamiseksi edelleen.

Kojelauta

Saat rekrytointiprosessin täydellisen hallinnan ATS-järjestelmässä, jossa on kojelauta, joka tekee yhteenvedon rekrytointitilanteesta.

Seuraa työpaikkailmoituksia

Työkalun avulla voidaan seurata, kuinka tehokasta rekrytointiprosessin mainonta on ollut.

Sosiaalisen median mainonta

Mainosta avoimia työpaikkoja sosiaalisessa mediassa löytääksesi työmarkkinoiden parhaat osaajat.

Tilastot ja analyysi

ATS-järjestelmä kokoaa tilastoja lisäanalyysejä varten, jotka voivat auttaa rekrytoijaa saamaan uusia oivalluksia ja parannuksia.

Tuloskortti

Arvioi jokainen ehdokas erikseen pistetaulukon avulla. Tämä on loistava ominaisuus, joka auttaa käyttäjää pisteyttämään ehdokkaita ja siten tunnistamaan mahdolliset tähdet.

Ura-sivu

Ehdokkaat voivat luoda urasivustolle käyttäjän, jonka kautta he voivat jakaa henkilökohtaisia tietoja ja suorittaa rekrytointiprosessin.

Videon rekrytointi

Mahdollistaa videoviestinnän ATS-järjestelmässä. Luo henkilökohtaisen ja tehokkaan viestinnän hakijan kanssa.

Viitteiden hallinta

Hallitse ehdokkaiden suosituksia suoraan ATS-järjestelmässä muutamalla näppäinpainalluksella.