EtusivuJärjestelmäopasTietoa meistäToimittajille

Vertaa Suomen parhaita subscription management software

Valitse sinulle sopiva subscription management software

Kahvia, kauneustuotteita, tv-sarjoja, pilvipalveluita (SaaS) kuten Slack ja Office365, LinkedIn Premium, Spotify... Tilauspohjaisia ​​palveluita voi käyttää ikäisille, yrityksille ja yksityishenkilöille suunnattuja palveluita. Modernin teknologian myötä uusi maailma on avautunut sekä asiakkaille että verkkokauppiaille. Aiemmin liittyimme paperisten sanomalehtien jakeluun - nykyään voimme tilata lähes kaiken.

Useimmiten emme edes ajattele sitä tilauksina, periaatteessa vain syötämme sähköpostiosoitteemme, maksamme ja se on siinä. Viikosta viikosta, kuukaudesta kuukauteen. Vuosi toisensa jälkeen, jos palvelu tai tuote on hyvä ja arvostettu. Toistuva laskutus, eli toistuvat maksut, jotka tapahtuvat automaattisesti, on täydellinen sinulle, joka laskuttaa ajoittain tuotteen tai palvelun toimittamisesta. Asiakkaidesi ei tarvitse miettiä unohdettuja maksuja ja sinä toimittajana voit luottaa vakaaseen tuloon.

Liittymänhallintajärjestelmään sijoittaminen on liiketoiminnan kannalta loistavaa. Liiketoimintamalleja on kuitenkin monia, ja on tärkeää, että löydät parhaan järjestelmän yrityksellesi ja kokoonpanollesi. Me BusinessWithillä suosittelemme, että käytät runsaasti aikaa tarpeidesi kartoittamiseen ja vaatimusmäärittelyn laatimiseen ennen kuin alat vertailla markkinoiden eri liittymähallintajärjestelmiä. Mitä tarvitset saadaksesi irti valitsemastasi järjestelmästä? Pitäisikö sen käsitellä SaaS-tilauksia vai tilauksia? Oletko suunnannut yksityishenkilöille, pienille yrityksille tai suurille yrityksille?

Ota meiltä BusinessWith-apua, kun vertailet järjestelmiä tilausten hallintaan. Järjestelmäoppaastamme löydät sinulle parhaiten sopivan subscription management software.

Voit saada tämän subscription management software

Luettelo 1 eri Subscription management software

Lajittelu
Odoo

Odoo

Odoo

Odoon avulla saat modernin digitaalisen ohjelmiston, jonka avulla voit integroida kaikki tiedot yhteen järjestelmään. Odoo voidaan mukauttaa periaatteessa millä tahansa sovelluksella, ja se on heidän erikoisuutensa.

Lisätietoja Odoo

Voit saada tämän subscription management software

Subscription management-system voi vaatia paljon, mutta ei kaikkea. BusinessWith luettelee joitakin osia, joita voit tukea tilausjärjestelmällä.

  1. Seuraa asiakkaita. Tilauspalvelujärjestelmän avulla voit seurata asiakkaiden käyttäytymistä ja yhteystietoja seurantaa varten.
  2. Maksujen ja peruutusten tuki. Menetettyjen maksujen manuaalinen käsittely ja yhteydenpito tilauksensa peruuttaviin asiakkaisiin on poissa. Tilauksenhallintajärjestelmäsi huolehtii kaikesta puolestasi.
  3. Automaattinen laskujen käsittely. Päästä irti kaikesta, jota kutsutaan laskutukseksi – järjestelmä ratkaisee sen sujuvasti ja myös huomaa, kun maksut eivät toimi niin kuin pitäisi. Usein liittymäjärjestelmä lähettää asiakkaille tiedon, että maksut on keskeytetty, joten manuaalinen asiakaskontakti ei ole yhtä tiheää.
  4. Ota yhteyttä kokeilujakson aikana. Monet potentiaaliset tilaajat saavat edullisia tarjouksia halvemmalla. Myös tässä järjestelmä hallitsee yhteyshenkilön vangitakseen nämä uudet asiakkaat ja tarjoaa heille jotain, mikä voi olla sopivaa tilauksen muodossa.
  5. Asiakkaan kirjautuminen. Asiakkaat voivat usein kirjautua sisään omille asiakassivuilleen ja hallita tilauksiaan ja erilaisia ​​asetuksiaan.
  6. Tilastot. Sinä, joka pyörität yritystä, pidät todennäköisesti tilastoista. Jos ei, opit todennäköisesti pitämään numeroista ja käyristä tilausten hallintajärjestelmän avulla, joka näyttää ne käyttäjäystävällisellä tavalla. Koska kukapa ei haluaisi uppoutua liiketoimintaprosesseja parantaviin lukuihin ja oppia lisää yrityksestä?

Luettelo sisältää joitain liittymänhallintajärjestelmän tarjoamia elementtejä. Muista, että kaikki järjestelmät eivät sisällä kaikkia näitä komponentteja. BusinessWith auttaa sinua valitsemaan tilausjärjestelmän. Tervetuloa vertailemaan!

Tuotteen ominaisuuksien kuvaus

Analyysityökalut

Järjestelmä tarjoaa toimintoja kerättyjen tietojen analysoimiseksi ja siten mahdollisten parannusmahdollisuuksien tai vahvuuksien tunnistamiseksi.

API

API:ita käytetään yhteisenä rajapintana, jonka avulla järjestelmät voidaan liittää toisiinsa ja jonka avulla ne voivat toimia yhdessä tehokkaan tietovirran luomiseksi.

Automaattiset postitukset

Tämän toiminnon avulla voit muun muassa muistuttaa asiakkaita maksuista, mainostaa kampanjoita ja alennuksia sekä rekrytoida uusia asiakkaita.

Eri maksuvaihtoehdot

Tarjoa erilaisia maksuvaihtoehtoja, kuten mobiilimaksuvaihtoehtoja, mikä tarkoittaa, että on suurempi mahdollisuus saada kauppa päätökseen asiakkaan kanssa.

Eri valuutat

Erilaisten valuuttojen käsittely järjestelmässä, mikä mahdollistaa kansainvälisten maksujen vastaanottamisen ja avaa uusia mahdollisuuksia.

Hinnan mukauttaminen

Mahdollistaa hinnan mukauttamisen tarpeiden ja markkinatilanteen mukaan, mikä voi hyödyttää yrityksen tuloja.

Itsepalvelu

Anna tilaajien hallita tilaustaan helposti ja avoimesti ja tarjoa mahdollisuus käyttää tukipalveluja ongelmatilanteissa.

Laskutus ja maksu

Suorita maksut tai laskut suoraan tilauksenhallintajärjestelmässä ja lisää mahdollisuuksia sujuviin tilausmaksuihin.

Poistuman hallinta

Saat täyden hallinnan asiakastappioista ja otat tilanteen haltuun järjestelmän tarjoamien parannusmahdollisuuksien avulla, jotta voit lisätä yrityksesi kannattavuutta.