EtusivuJärjestelmäopasTietoa meistäToimittajille

Vertaile Suomen parhaita HR-järjestelmiä

HR-järjestelmät Suomessa: Mitkä HR-työkalut vastaavat tarpeitasi ja tarpeitasi?

HR-järjestelmä voi koostua yhdestä tai eri yhdistelmästä HR-moduulit (rekrytointi, suoritusjohtaminen, oppimisen hallinta jne.), kuten on suunniteltu virtaviivaistamaan työskentelevien strategista työtä henkilöresursseista. Toisin sanoen HR-järjestelmiä on useita luokkia ja HR-ohjelmat, kuten Human Capital Management System (HCM), Human Resurssienhallintajärjestelmä (HRM) ja Talent Management System, katso alla. Näiden HR-järjestelmien sovellukset menevät usein päällekkäin voi olla vaikea ymmärtää eroja. Ainutlaatuisella kartoituksellamme HR-järjestelmän voit nyt huomattavasti helpommin hyödyntää kehittyneitä suodatin saadaksesi yleiskatsauksen palveluntarjoajista, jotka voivat vastata tarpeisiisi ja vaatimukset. Lisäksi voit vertailla hintoja, HR-ominaisuuksia, arvosteluja, hintamallit ja paljon muuta.

Mitä HR-järjestelmiä on tarjolla Suomen markkinoilla?

Henkilöstöjärjestelmä, joka hallitsee perustietojasi (henkilötietojasi) ja tarjouksiasi HR-moduulit, joiden avulla voit virtaviivaistaa hallinnollisia HR-prosesseja ratkaisee monia yrityksen ongelmia. Kompleksi on vain sitä, että se on olemassa monet HR-toimittajat voivat tarjota juuri sen ja paljon muuta. Mistä kannattaa aloittaa? Businesswith on listannut HR-järjestelmien toimittajat jota tarjotaan Soumen markkinoilla, katso alla. täällä voit vertaa HR-järjestelmiä ja -työkaluja ja katso mitkä niistä eri HR-järjestelmät, jotka ovat olemassa Suomessa. Voit suodattaa HR-ratkaisut, kuten perehdytys, oppimisalustat ja rekrytointityökalut jne.

Tärkeää valittaessa HR-järjestelmää

Testaa järjestelmäopasta

Tee kuten 12000+ yritystä, anna algoritmiemme auttaa sinua oikean järjestelmän valinnassa.

Listattuna 39 eri järjestelmää kategoriassa HR-järjestelmä

Lajittele

Käyttäjäystävällinen ja joustava järjestelmä henkilöstöhallintoa ja kykyjenhallintaa varten. Huolellinen räätälöinti ja suunnittelu tuovat tilaan nykyaikaisen ja modernin ilmeen. Talensoftin HR-järjestelmä perustuu avoimiin API-rajapintoihin, jotka mahdollistavat saumattoman integroinnin muihin järjestelmiin. Asiakkaana saat käyttöösi alustan, jolla voit hallita kaikkia HR-prosessejasi.

Lisätietoja Cegid Talentsoft

Huma

Huma

Huma

Huma on moderni HR-järjestelmä pienille ja keskisuurille yrityksille. Aloita kuudessa minuutissa, ei kuudessa kuukaudessa. Huma asettaa käyttökokemuksen etusijalle ja on intuitiivinen, moderni ja automatisoitu kaikkiin henkilökohtaisiin järjestelmänvalvojan tehtäviin. Helppo liittää olemassa olevaan järjestelmääsi vain muutamalla painikkeen painalluksella.

Lisätietoja Huma

Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR on intuitiivinen, käyttäjäystävällinen ja täydellinen järjestelmä nykyaikaiselle henkilöstöosastolle. Vie HR-työsi uudelle tasolle ja kerää kaikki työntekijätiedot sekä kaikki HR-prosessit ja -tiedot yhteen paikkaan. Säästät arvokasta aikaa älykkäällä automaatiolla ja saat kokonaiskuvan edistyneiden analyysitoimintojen avulla. Aseta HR autopilottille! Hailey HR luo: - Sujuvat prosessit H...

Lisätietoja Hailey HR

HiBob_logo_color (1).png

HiBob

HiBob

Hibob ja sen HR-alusta Bob on suunniteltu edistämään yrityskulttuuria ja työntekijöiden sitoutumista auttamaan nykyaikaisia, keskikokoisia ja nopeasti kasvavia yrityksiä parantamaan suorituskykyä ja työntekijöiden pysyvyyttä. Tämä puolestaan ​​johtaa terveempiin ja tuottavampiin ryhmiin. HR-järjestelmä sisältää CoreHR- ja HR-toiminnallisuudet, kuten perehdytys, aikaraportointi, poissaolojen hallin...

Lisätietoja HiBob

Kontek HRM Employeella saat hyvän järjestelmätuen henkilöstösi kehittämiseen. Se on täysin verkkopohjainen ratkaisu, joka helpottaa koko organisaation henkilöstöhallintoa koko johtoryhmästä yksittäisten työntekijöiden hoitamiseen. HR-järjestelmää voidaan edullisesti täydentää palkanlaskennan ja digitaalisen allekirjoituksen vaihtoehdoilla.

Lisätietoja Kontek HRM Employee

SD Worx HR

SD Worx HR

SD Worx

Täydellinen HR-järjestelmä keskisuurille, suurille yrityksille ja julkiselle sektorille. Järjestelmä koostuu täydellisestä sarjasta moduuleja, jotka ovat helposti integroitavissa toisiinsa ja antavat HR:lle tehokkaamman ja helpomman arjen koko työsuhteen ajan - rekrytoinnista työsuhteen päättymiseen. SD Worx HR -järjestelmä varmistaa, että voit pitää työntekijäsi tyytyväisenä ja samalla keskittyä ...

Lisätietoja SD Worx HR

Visma Talent Solutions

Visma Talent HR

Visma Talent Solutions

Visma tarjoaa täydellisen Talent Management -alustan (Visma Talent Solutions), joka sisältää tuen kaikille strategisille HR-prosesseille työntekijöiden, asiakkaiden ja partnereiden houkuttelemiseksi, kehittämiseksi ja pitämiseksi. Järjestelmää käyttävät kaikenlaiset yksityiset ja julkiset organisaatiot ja teollisuudenalat.

Lisätietoja Visma Talent HR

Digitalisoimme rekrytoinnin, perehdyttämisen ja henkilöstöhallinnon sekä teemme työntekijäkokemuksesta kilpailukykyisemmän. Voit rakentaa sopivan kokonaisuuden, joka ratkaisee juuri teidän yrityksenne haasteet. Koska kaikki ratkaisumme ovat integroitavissa toisiinsa, ehdokkaat liikkuvat saumattomasti vaiheesta toiseen läpi koko prosessin.

Lisätietoja Talent Manager

Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

Yhtenäinen ratkaisu houkutella, kehittää ja hallita suurinta kilpailuetuasi; työntekijäsi! Cornerstone tarjoaa ohjelmistotukea ensimmäisestä kontaktista mahdollisten ehdokkaiden kanssa ja sujuvasta perehdyttämisestä yksilöllisten taitojen kehittämiseen, oppimiseen ja seurantaan, joka liittyy myös palkitsemiseen ja urasuunnitteluun.

Lisätietoja Cornerstone OnDemand

CatalystOne

CatalystOne

CatalystOne

Yksi Pohjoismaiden johtavista HR-järjestelmien toimittajista keskisuurille ja suurille yrityksille. CatalystOne tarjoaa laajan valikoiman joustavia HR-ratkaisuja, jotka voivat tehostaa HR:ää. Tämä voi parantaa työntekijöiden kokemusta, vapauttaa aikaa ja yksinkertaistaa HR:n, esimiesten ja työntekijöiden arkea.

Lisätietoja CatalystOne

Personio

Personio

Personio

Järjestelmä on optimaalinen pienille ja keskisuurille yrityksille. Tällä työkalulla voi tehdä kaiken - rekrytoinnin, henkilöstön käsittelyn ja kehittämisen sekä palkkahallinnon. Personio on uusi HR ohjaamo: Pääset käsiksi kaikkiin henkilöstötietoihin napin painalluksella ja voit automatisoida kaikki HR-prosessisi koko työsuhteen ajan. Näin sinulla on vihdoin aikaa yritykselle lisäarvoa tuottavalle...

Lisätietoja Personio

Optimaalinen suurille yrityksille. Täydellinen HCM-pilvipohjainen ratkaisu, joka on kehitetty alusta alkaen työntekijän koko elinkaaren ajaksi ("vuokrauksesta eläkkeelle"). Useiden vuosien laajan, asiakaslähtöisen tutkimuksen ja suunnittelun pohjalta luodaan käyttäjäkokemus uuden sukupolven järjestelmätuelle, innovaatioille ja uusille teknologioille, kuten digitaalisille avustajille, tekoälylle, M...

Lisätietoja Oracle Cloud HCM

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Pohjoismaiden suurin HCM-ratkaisujen alustatoimittaja, jolla on yli 250 asiakasta Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Kattavat ratkaisut kaikkeen lahjakkuuden hallinnasta, HR-perustiedoista palkka- ja kokemushallintaan.

Lisätietoja SAP SuccessFactors

Grade Talent on skaalautuva ja moderni Talent Management System. Nykyaikaiset HR-ratkaisumme auttavat varmistamaan osaamisesi tarjonnan. Olemme turvallinen ja sitoutunut kokonaisvaltainen toimittaja, jolla on yli 25 vuotta alalla ja asiakastyytyväisyys on 98,25 % (keskiarvo 2021). Kokeneet projektipäällikkömme lähtevät tarpeistasi ja auttavat sinua muokkaamaan alustaa niin, että varmistamme koko t...

Lisätietoja Grade Talent

Bitrix24-logo

Bitrix24

Bitrix24

Jos etsit ilmaista online-ERP järjestelmää, olet juuri löytänyt parhaan ilmaisen online-ERP-järjestelmän. Toisin kuin muut ilmaiset avoimen lähdekoodin ERP-ratkaisut, joiden käyttöönotto voi kestää tunteja ja viikkoja täydelliseen käyttöönotossa, Bitrix24 on valmis käytettäväksi pilvessä vain 30 sekunnissa. Ei syytä huoleen, meillä on myös Bitrix24:n paikallinen versio avoimella lähdekoodilla, jon...

Lisätietoja Bitrix24

Breathe-logo

Breathe

Breathe

Breathe HR on kokonaisvaltainen HR-ratkaisu pienille ja keskisuurille yrityksille. Breathen avulla pysyt ajan tasalla kaikista tehtävistäsi ja keskität työntekijöidesi tiedot yhteen tietokantaan. Järjestelmä tarjoaa itsepalvelua, jotta työntekijäsi voivat lähettää poissaolopyynnöt matkapuhelimistaan.

Lisätietoja Breathe

Calamari-logo

Calamari

Calamari

Calamari on moduulipohjainen ratkaisu ajan ja läsnäolon hallintaan. Maksat vain tarvitsemistasi toiminnoista, olipa kyseessä ajan rekisteröinti tai läsnäolojen hallinta. Järjestelmä on pilvipohjainen ja skaalautuva, ja se on mukautettavissa eri maiden lainsäädäntöön.

Lisätietoja Calamari

Cezanne HR-logo

Cezanne HR

Cezanne HR

Suosittu HR-ratkaisu suurille yrityksille. Järjestelmä yksinkertaistaa kaikkia HR-prosesseja kuten rekrytointia, ydinhenkilöiden perehdyttämistä ja palkanhallintaa. Ratkaisu on pilvipohjainen ja helposti saatavilla missä tahansa, ja se voidaan räätälöidä mieltymystesi mukaan.

Lisätietoja Cezanne HR

Checkbox-logo

Checkbox

Checkbox

Checkbox on palvelukeskus, jossa tiimit voivat helposti tallentaa ja hallita yrityksen pyyntöjä, saada näkyvyyttä sekä automatisoida manuaalista työtä.

Lisätietoja Checkbox

Core HR

Core HR

The access group

Pohjoismainen Talent Management -ratkaisujen toimittaja. Tarjoaa useita moduuleja, kuten CoreHR, osaaminen ja LMS.

Lisätietoja Core HR

Deel HR on suunniteltu auttamaan sinua hallitsemaan työvoimaasi, olipa kyseessä suoria työntekijöitä tai freelancereita. Ohjaa työntekijäsi itsepalvelualustan kautta ja hallitse kaikki poissaolot, kulut ja asiakirjat yhdessä paikassa. Pidä kirjaa KPI-arvoistasi ja suunnittele strategisesti Deel HR:n sisäänrakennettujen analytiikkatyökalujen avulla.

Lisätietoja Deel HR

Dynamics 365 Human Resources-logo

Dynamics 365 Human Resources

Microsoft Dynamics 365

Dynamics 365 Human Resources on Microsoftin kattava HR-järjestelmä, joka automatisoi työnkulkusi ja antaa sinun hallita helposti etuja, korvauksia, poissaoloja ja sertifiointeja. Työntekijät voivat itse saada tarvitsemansa tiedot HR-portaalin ja Microsoft Teamsin kautta. Lisäksi voit käyttää sisäänrakennettuja analyysityökaluja saadaksesi täydellisen yleiskuvan tiedoistasi ja tehdäksesi tärkeitä p...

Lisätietoja Dynamics 365 Human Resources

Emply

Emply

Emply

Maailmanlaajuinen käyttäjäystävällisen HR-järjestelmän toimittaja, jonka pääkonttori on Tanskassa. Tarjoaa CoreHR-, Performance Management- ja muita arvokkaita HR-ratkaisuja.

Lisätietoja Emply

Flex HRM Employee

Flex HRM Employee

Flex Applications

Flex HRM Employee on verkkopohjainen HR-järjestelmä, jota voivat käyttää kaikenlaisten alojen yritykset. Innovatiivisten toimintojen ansiosta järjestelmä helpottaa käytännön HR-työtäsi ja auttaa sinua kehittämään ja pitämään työntekijäsi. Flex HRM Employee on osa kokonaisratkaisuamme Flex HRM. Täältä löydät myös tukea ajankäyttöön, matkalaskutukseen, henkilöstösuunnitteluun ja palkkaukseen.

Lisätietoja Flex HRM Employee

Heeros HR-logo

Heeros HR

Heeros

Käsittele henkilöstötietoja helposti yhdessä tietoturvallisessa paikassa. HR-järjestelmä palkkahallinnon tukena sujuvoittaa pk-yrityksien palkanlaskentaa ja kerää yhteen liiketoiminnan kannalta tärkeää tietoa.

Lisätietoja Heeros HR

HRnest-logo

HRnest

HRnest

HRnest auttaa sinua hallitsemaan kaikkia tehtäviäsi, olipa kyseessä sitten palkkaaminen, ajan ja poissaolojen hallinta tai suunnittelu. Järjestelmä on erittäin käyttäjäystävällinen ja intuitiivinen, ja sen avulla voit säästää aikaa ja hallita paremmin henkilöstö- ja hallintotehtäviä.

Lisätietoja HRnest

Integrata-logo

Integrata

Integrata

Integrata tarjoaa kokonaispalvelun joka keskittyy organisaation henkilöstötietojen hallintaan ja prosessien automatisointiin. Tämä järjestelmä auttaa organisaatiota tehostamaan HR-toimintojaan, parantamaan päätöksentekoa ja tarjoamaan parempaa tukea henkilöstölle. Lisäksi se voi tarjota analytiikkaa ja raportointityökaluja, jotka auttavat johtoa ymmärtämään paremmin organisaation henkilöstöön liit...

Lisätietoja Integrata

Lanteria

Lanteria

Lanteria

Lanteria tarjoaa 5 erilaista moduulia, jotka kattavat useimmat henkilöstöjohtamisen osa-alueet: Core HR, Time & Attendance, Recruitment, Performance ja Learning, joita voidaan käyttää erikseen tai yhdessä. Lanterian joustava ja räätälöity HR-järjestelmä lisää henkilöstön tuottavuutta, tarjoaa yritysjohtajille tietoa ja lisää työntekijöiden sitoutumista.

Lisätietoja Lanteria

Dataan perustuva ja työntekijäkeskeinen henkilöstöhallinto. Nosta henkilöstöhallinto uudelle tasolle ja paranna organisaation ketteryyttä, optimoi henkilöstöhallinnon ohjelmia ja uudista työntekijäkokemus. Microsoft Dynamics 365 Human Resources auttaa parantamaan organisaation ketteryyttä, optimoimaan henkilöstöhallinnon (HR) ohjelmat, uudistamaan työntekijäkokemukset ja löytämään työntekijöitä ko...

Lisätietoja Microsoft Dynamics 365 Talent

Mirro-logo

Mirro

Mirro

Yksi tunnetuimmista suorituskyvyn hallinnan työkaluista, jossa on myös HR-toimintoja. Hallinnoi asiakirjoja ja palkkakorvauksia sekä aikaa ja poissaoloja. Pääset käsiksi kattaviin raportteihin ja auta työntekijöitäsi kehittämään hyödyllisiä taitojasi.

Lisätietoja Mirro

Performly-logo

Performly

Performly

Performly Intra auttaa automatisoimaan koko yrityksen sisäisen viestintäprosessin. Kaikki HR-asiakirjat ja -lomakkeet voidaan säilyttää yhdessä ja samassa paikassa, jolloin pyynnöt, hyväksynnät ja ilmoitukset voidaan käsitellä täysin sähköisesti. Järjestelmän avulla voit seurata työntekijöiden työaikoja ja lomapäiviä sekä luoda päivittäisiä, viikoittaisia ​​tai kuukausittaisia ​​raportteja. Perfom...

Lisätietoja Performly

Pipefy HR-logo

Pipefy HR

Pipefy

Automatisoi HR-työnkulkusi Pipefy HR:n avulla. Järjestelmä auttaa sinua sekä rekrytoinnissa, perehdyttämisessä että työntekijäkokemuksessa automatisoimalla toistuvia tehtäviä ja yksinkertaistamalla etu- ja poissaolopyyntöjä. Ohjelmisto on suunniteltu yksinkertaiseksi ja erittäin käyttäjäystävälliseksi, ja se tarjoaa sisäänrakennetun itsepalveluportaalin sekä hakijoille että työntekijöille.

Lisätietoja Pipefy HR

Pro Henkilöstö-logo

Pro Henkilöstö

Pro Pilvipalvelut

Pro Henkilöstö on pienemmille organisaatioille suunniteltu henkilöstöhallinnon järjestelmä, johon on koottu hyödyllisiä arkipäivän perustyökaluja niille, joilla ei ole varsinaista henkilöstöpäällikköä / HR-manageria. Olemme tehneet uusia lomakkeita sekä työkaluja ja palvelusta on nyt julkaistu laajempi versio.

Lisätietoja Pro Henkilöstö

Simployer

Simployer

Simployer

Olemme rakentaneet HRM-järjestelmän, jossa ihmiset ovat keskellä. Kutsumme sitä People First -teknologiaksi. Käytännölliset työkalut mahdollistavat tehokkaamman arjen työelämän, joka säästää aikaa ja varmistaa, että prosessit ovat yhtenäiset liiketoiminnassa.

Lisätietoja Simployer

Solaforce-logo

Solaforce

Solaforce

Solaforcen moderni HR-järjestelmä palvelee koko organisaatiota. Automaatio ja nykaikainen HR-järjestelmä mahdollistavat uusia toimintatapoja. HR-järjestelmän käyttö itsepalveluna lisää miellyttävää käyttäjäkokemusta, tuo läpinäkyvyyttä ja lisää luotettavuutta. Data pysyy ajan tasalla.

Lisätietoja Solaforce

Totara Perform

Totara Perform

Dossier Solutions

Totara tunnetaan ensisijaisesti vakiintuneesta ja maailmanlaajuisesta oppimisalustastaan. Viime aikoina tämä alusta on muuttunut kattavammaksi ratkaisuksi Totaran Talent Experience Platformin muodossa. Ratkaisu sisältää nyt Totara Perform -moduulin, joka tukee sekä perinteistä että nykyaikaisempaa jatkuvaa suorituskyvyn hallintaa. Järjestelmä sisältää osaamisen hallinnan tuen osaamisprofiilien ja ...

Lisätietoja Totara Perform

Verismo HR

Verismo HR

Verismo

Täydellinen käyttäjälle räätälöity HR-järjestelmä, joka antaa sinulle mahdollisuuden luoda organisaation, jossa ihmiset keskittyvät. Verismo virtaviivaistaa ja digitalisoi henkilöstötyötä lukuisilla toiminnoillaan, luo organisaation yleiskatsauksen ja mahdollistaa työvoiman strategisen kehittämisen.

Lisätietoja Verismo HR

Maailmanlaajuinen HCM-pelaaja, jolla on täydet työntekijän elinkaaren ominaisuudet. Talent, Core HR, palkka, edut jne.

Lisätietoja Workday HCM

Pilvipohjainen HR-järjestelmä, jonka avulla voit automatisoida työnkulkusi ja seurata työntekijöidesi suorituskykyä. Ratkaisu tarjotaan sisäänrakennetuilla työkaluilla ajan ilmoittamiseen ja poissaolojen rekisteröintiin, ja se mahdollistaa 360 asteen palautteen. Lisäksi voit auttaa työntekijöitäsi kehittämään uusia taitoja sisäänrakennetun koulutuspaketin avulla.

Lisätietoja Zoho People

Tärkeää valittaessa HR-järjestelmää

HR-järjestelmän valinta on monimutkainen ja aikaa vievä prosessi. monet HRM-järjestelmien toimittajat voivat usein "pästyä" asiakkaan tarpeisiin valintaprosessi. Tämä johtuu siitä, että useat HR-toimittajat toimittavat vastaavia ratkaisuja. Voi olla vaikea nähdä eroja esimerkiksi Cornerstone vs CatalystOne tai Aditro HR vs Simployer. Kun sinä pitäisi verrata HRM, HCM & Talent hallinta toimittajat, painopiste olisi tarpeidesi ja järjestelmän ominaisuuksien, kuten käytön helppouden, perusteella integrointimahdollisuudet, muut ostajat arvioivat toteutuksen.

HR-järjestelmän vaatimus

Sujuvan ja laadukkaan HR-järjestelmien hankintaprosessin saavuttamiseksi sinun vaatimus on tarkka, äläkä keskittyä vain siihen, mitä tarvitset ratkaise nyt, mutta sisällytä vaatimukset, jotka auttavat sinua saavuttamaan digitaalisen HR:n visio, jonka näet edessäsi. Hyvä esimerkki on keskittyä omaan vaatimuksia esimiehen tai työntekijän näkökulmasta. Miltä virrat näyttävät niille, jotka käyttävät järjestelmää? onko helppo saada sellainen kokoaminen tai roolien hallinta järjestelmässä? Kuinka paljon on ohjattava HR:stä itse ja kuinka paljon organisaatiossa voidaan varata? on tukea ja tuki esimiehille?

BusinessWithissä keskitymme korostamaan, miksi ja miten liiketoimintaa tehdään tietyn HR-toimittajan kanssa. Karttauksemme ei keskity vain siihen, mitä palveluntarjoaja voi tarjota, mutta myös sen, mikä on näkyvästi heidän järjestelmässään ja miten he työskentelevät asiakkaidensa kanssa. Asia, johon on tärkeää saada käsitys Sinulla tulee olla pitkäaikainen HR-kumppani rinnallasi.

Talent Management -järjestelmä vs. HRM-järjestelmä

Ero Talent Management -järjestelmän ja HRM-järjestelmän välillä erotetaan yleensä seuraavien kautta:

Talent Management -järjestelmä keskittyy toimittamaan moduuleja, joiden pitäisi auttaa organisaatiota säilyttämään, sitouttamaan ja kehittämään kykyjä yritys. Esimerkiksi LMS-moduuli osaamisen lisäämiseksi tehokkaalla koulutusohjelma.

HRM keskittyy siellä enemmän esimerkiksi perinteiseen coreHR:ään Aikaraportointi, HR-tiedot ja analyysitoiminnot sisältyvät. Useimmiten on helpottaa hallinnollisia prosesseja. Se on kuitenkin mukana useita Talent Management -moduuleja joissakin HRM-järjestelmissä, mutta itse lähtökohta on erotettu.

Digitaalinen HR

HR-järjestelmien innovaatiot ovat menestyksekkäästi ohjanneet digitaalisen kehityksen HR. HR-kumppanin avulla yritykset voivat saavuttaa hyviä tuloksia osaamisen tarjonta ja johtamiskulttuuri. On tapahtunut paradigman muutos HR:n rooliin yrityksissä. Sen sijaan, että pidettäisiin tarpeellisena kustannuskeskus HR on nyt vakiinnuttanut asemansa strategisena tehtävänä auttaa yritystä saavuttamaan tavoitteensa. Suuri osa tästä menestyksestä on peräisin että on olemassa innovatiivisia HRM-moduuleja, jotka digitalisoivat ja virtaviivaistavat HR-prosessit, jotka tavoittavat koko organisaation.

HR-järjestelmien toimintojen kuvaus

CoreHR

Core HR keskittyy kolmeen keskeiseen ydintoimintoon: palkanlaskentaan, työaikaraportointiin ja etuuksien hallintaan. Core HR:ään keskittyvät toimittajat tarjoavat yleensä HR- ja palkanlaskentatoiminnot samassa järjestelmässä.

Etuuksien hallinnointi

Jotkin HR-järjestelmät tarjoavat etuuksien hallinnan, jonka avulla voit tarkastella kaikkia kollektiivisia etuuksia. Tämä helpottaa eläkesopimusten ja vakuutusten hallinnointia ja kommunikointia.

HR-analytiikka

Henkilöstöhallinto on riippuvainen monista eri lähteistä saatavista tiedoista. HR-analyysimoduuli varmistaa, että voit tehostaa tietovirtaa ja saada hyvän yleiskuvan toiminnoista ja tunnusluvuista. Erittäin arvostettu ominaisuus, jos työskentelet paljon datan kanssa.

Itsepalvelu

Itsepalvelutoiminto yksinkertaistaa hallinnollisia prosesseja. Työntekijät voivat esimerkiksi tilata itse uuden matkapuhelimen, joka voidaan varmentaa suoraan esimiehen kautta, jolloin palkanlaskennan kautta ei tarvitse käydä. Työntekijät päivittävät omat henkilötietonsa, jotka päivittyvät automaattisesti HR-järjestelmän kautta.

Kehityskeskustelut

Tärkeä työkalu yrityksille, jotka haluavat jäsentää esimiehen ja työntekijän välisiä keskusteluja tavoitteista ja kehityksestä. Voi edistää parempaa yrityskulttuuria, parempaa palkkausta, selkeyttä ja ohjeita.

Oma palkanlaskentajärjestelmä

Henkilöstöhallintojärjestelmän ja palkanlaskentajärjestelmän yhdistäminen tuottaa hyviä synergiaetuja. Tärkein syy on se, että henkilöstöosaston ja palkanlaskentaosaston välillä on parempi hallinnointi ja synkronointi. Etuudet, suoritusperusteinen palkkaus ja hallintoprosessit muuttuvat joustavammiksi ja avoimemmiksi.

Oppimisen hallinta

Mahdollistaa kaikkien koulutusten ja kurssien suunnittelun, toteuttamisen, dokumentoinnin ja seurannan yhdessä paikassa. Poistaa paljon hallinnollista työtä ja helpottaa verkko-oppimiskurssien luomista jälkitesteineen jne.

Palkantarkistus

Palkanlaskennan tarkastusprosessi vaatii yleensä paljon aikaa valmisteluun ja hallinnointiin. Kun johtajat ja palkanlaskentaosasto saavat käyttöönsä palkanlaskennan tarkastusmoduulin, heillä voi olla yhteinen systematisoitu prosessi, joka sisältää ominaisuuksia, joilla varmistetaan manuaalisten virheiden poistaminen.

Rekrytointi

Joissakin HR-järjestelmissä on rekrytointimoduuli, joka auttaa digitalisoimaan ja tehostamaan rekrytointiprosessia niin, että työnantajan on helpompi houkutella oikeita osaajia. Helpottaa hankinnasta työsopimuksiin.

Suorituskyvyn hallinta

Jos haluat palkita suoriutumista ja asettaa työntekijöille tavoitteita, jotka johtavat taloudelliseen palkitsemiseen, suoriutumisen hallintamoduuli on sinua varten. Selkeyttää yrityksen tavoitteet ja sen, miten yksilöt voivat edistää niitä. Mitattavuus on hyvin tärkeää.

Taitojen kehittäminen

Osaamisen kehittämismoduuli helpottaa osaamiskartoitustyötä ja antaa yleiskuvan siitä, miten osaamista käytetään yrityksessä. Se on myös arvokas kun tarkastellaan miten voidaan ehkäistä "aukkoja" olemassa olevan osaamisen ja nykyisten tai tulevien tarpeiden välillä.

Työajanseuranta

Helpota työntekijöiden työajan kirjaamista (työtunnit, poissaolot jne.) Joissakin HR-järjestelmissä on tämä toiminto, ja ne tarjoavat lisäksi jopa mobiiliratkaisun, jotta työmatkalla olevat työntekijät voivat helposti tehdä työaikaraporttinsa.