HR-järjestelmät Suomessa: Mitkä HR-työkalut vastaavat tarpeitasi?

HR-järjestelmä voi koostua yhdestä tai eri yhdistelmästä HR-toimintoja (rekrytointi, suoritusjohtaminen, oppimisen hallinta jne.), kuten on suunniteltu virtaviivaistamaan työskentelevien strategista työtä henkilöresursseista.HR-järjestelmiä on monenlaisia, kuten Human Capital Management System (HCM), Human Resource Management System (HRM) ja Talent Management System. Näistä voit lukea lisää sivun lopussa. Näiden HR-järjestelmien toiminnot menevät usein päällekkäin ja niiden erot ovat pieniä. Ainutlaatuisella kartoituksellamme voit helposti suodattaa sinun tarpeisiisi ja vaatimuksiisi sopivat järjestelmät ja vertailla niitä. Voit vertailla hintoja, ominaisuuksia, arvosteluja, hinnoittelumalleja ja paljon muuta.

Mitä HR-järjestelmiä on tarjolla Suomen markkinoilla?

Henkilöstöjärjestelmiä, jotka hallitsevat tietojasi ja toimintojasi. HR-moduulien avulla voit virtaviivaistaa HR-prosesseja ratkaista monia yrityksen ongelmia. Haastavaa on löytää monen toimittajan joukosta juuri se mitä sinä tarvitset. Mistä pitäisi aloittaa? Businesswith on listannut HR-järjestelmien toimittajat Suomen markkinoilla ja voit tarkastella niitä alla. BusinessWithin avulla voit
verrata HR-järjestelmiä ja -työkaluja. Voit suodattaa eri
HR-toimintoja, kuten perehdytys, oppimisalustat ja rekrytointityökalut jne.

Tärkeää tietää valittaessa HR-järjestelmää

Tärkeää tietää valittaessa HR-järjestelmää

HR-järjestelmän valinta on monimutkainen ja aikaa vievä prosessi. Valintaprosessin loppuun päätyy helposti paljon toisiaan muistuttavia ratkaisuja. Tämä johtuu siitä, että useat HR-toimittajat toimittavat toisiaan vastaavia ratkaisuja. Voi olla vaikea nähdä eroja esimerkiksi Cornerstone vs CatalystOne tai Aditro HR vs Simployer. Kun sinä pitäisi verrata HRM, HCM & Talent hallinta toimittajat, painopiste olisi tarpeidesi ja järjestelmän ominaisuuksien, kuten käytön helppouden, perusteella integrointimahdollisuudet, muut ostajat arvioivat toteutuksen.

HR-järjestelmän vaatimukset

Sujuvan ja laadukkaan HR-järjestelmien hankintaprosessin saavuttamiseksi vaatimustesi on oltava tarkkoja. Älä keskity vain hetkelliseen tarpeeseen vaan pitkän aikavälin HR-vision saavuttamiseen. Hyvä esimerkki on myös katsoa vaatimuksia esimiehen ja työntekijän näkökulmasta. Miltä prosessit näyttävät järjestelmän käyttäjille? Onko helppo saada luotua koosteita tai hallita rooleja järjestelmässä? Kuinka paljon järjestelmää on hallinnoitava HR-osaston toimesta ja saako järjestelmän käyttöön tukea?

BusinessWithissä keskitymme korostamaan, miksi ja miten liiketoimintaa tehdään tietyn HR-toimittajan kanssa. Kartoituksemme ei keskity vain siihen, mitä palveluntarjoaja voi tarjota, mutta myös sen, mikä korostuu heidän järjestelmässään ja miten he työskentelevät asiakkaidensa kanssa. On tärkeää, että sinulla tulee olla pitkäaikainen HR-kumppani rinnallasi.

Talent Management -järjestelmä vs. HRM-järjestelmä

Eroa Talent Management -järjestelmän ja HRM-järjestelmän välillä kuvaillaan usein seuraavien tekijöiden kautta:

Talent Management -järjestelmä keskittyy toimittamaan toimintoja, joiden pitäisi auttaa organisaatiota säilyttämään, sitouttamaan ja kehittämään talentteja yrityksessä. Esimerkiksi Learning Management System (LMS)-moduuli osaamisen lisäämiseksi kouluttamalla.

HRM keskittyy enemmän perinteiseen coreHR:ään, johon kuuluu mm. aikaraportointi, HR-tiedot ja analyysitoiminnot. Sen tarkoitus on helpottaa hallinnollisia prosesseja. Sen mukana voi olla useita Talent Management -moduuleja, mutta järjestelmän lähtökohta on erilainen.

Digitaalinen HR

HR-järjestelmien innovaatiot ovat menestyksekkäästi ohjanneet HR digitaalista kehitystä. Oikean HR-kumppanin avulla yritykset voivat saavuttaa hyviä tuloksia osaamisen ja johtamiskulttuurin kehittämisessä. On tapahtunut merkittävä muutos HR roolille yrityksissä. Sen tehtävä nähdään nykyään strategisena kumppanina yrityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Suuri osa tästä menestyksestä on peräisin innovatiivisista HRM-järjestelmistä, jotka digitalisoivat ja virtaviivaistavat HR-prosesseja tavoittaen koko organisaation.

HR-järjestelmien toimintojen kuvaus

CoreHR

Core HR keskittyy kolmeen keskeiseen ydintoimintoon: palkanlaskentaan, työaikaraportointiin ja etuuksien hallintaan. Core HR:ään keskittyvät toimittajat tarjoavat yleensä HR- ja palkanlaskentatoiminnot samassa järjestelmässä.

Etuuksien hallinnointi

Jotkin HR-järjestelmät tarjoavat etuuksien hallinnan, jonka avulla voit tarkastella kaikkia kollektiivisia etuuksia. Tämä helpottaa eläkesopimusten ja vakuutusten hallinnointia ja kommunikointia.

HR-analytiikka

Henkilöstöhallinto on riippuvainen monista eri lähteistä saatavista tiedoista. HR-analyysimoduuli varmistaa, että voit tehostaa tietovirtaa ja saada hyvän yleiskuvan toiminnoista ja tunnusluvuista. Erittäin arvostettu ominaisuus, jos työskentelet paljon datan kanssa.

Itsepalvelu

Itsepalvelutoiminto yksinkertaistaa hallinnollisia prosesseja. Työntekijät voivat esimerkiksi tilata itse uuden matkapuhelimen, joka voidaan varmentaa suoraan esimiehen kautta, jolloin palkanlaskennan kautta ei tarvitse käydä. Työntekijät päivittävät omat henkilötietonsa, jotka päivittyvät automaattisesti HR-järjestelmän kautta.

Kehityskeskustelut

Tärkeä työkalu yrityksille, jotka haluavat jäsentää esimiehen ja työntekijän välisiä keskusteluja tavoitteista ja kehityksestä. Voi edistää parempaa yrityskulttuuria, parempaa palkkausta, selkeyttä ja ohjeita.

Oma palkanlaskentajärjestelmä

Henkilöstöhallintojärjestelmän ja palkanlaskentajärjestelmän yhdistäminen tuottaa hyviä synergiaetuja. Tärkein syy on se, että henkilöstöosaston ja palkanlaskentaosaston välillä on parempi hallinnointi ja synkronointi. Etuudet, suoritusperusteinen palkkaus ja hallintoprosessit muuttuvat joustavammiksi ja avoimemmiksi.

Oppimisen hallinta

Mahdollistaa kaikkien koulutusten ja kurssien suunnittelun, toteuttamisen, dokumentoinnin ja seurannan yhdessä paikassa. Poistaa paljon hallinnollista työtä ja helpottaa verkko-oppimiskurssien luomista jälkitesteineen jne.

Palkantarkistus

Palkanlaskennan tarkastusprosessi vaatii yleensä paljon aikaa valmisteluun ja hallinnointiin. Kun johtajat ja palkanlaskentaosasto saavat käyttöönsä palkanlaskennan tarkastusmoduulin, heillä voi olla yhteinen systematisoitu prosessi, joka sisältää ominaisuuksia, joilla varmistetaan manuaalisten virheiden poistaminen.

Rekrytointi

Joissakin HR-järjestelmissä on rekrytointimoduuli, joka auttaa digitalisoimaan ja tehostamaan rekrytointiprosessia niin, että työnantajan on helpompi houkutella oikeita osaajia. Helpottaa hankinnasta työsopimuksiin.

Suorituskyvyn hallinta

Jos haluat palkita suoriutumista ja asettaa työntekijöille tavoitteita, jotka johtavat taloudelliseen palkitsemiseen, suoriutumisen hallintamoduuli on sinua varten. Selkeyttää yrityksen tavoitteet ja sen, miten yksilöt voivat edistää niitä. Mitattavuus on hyvin tärkeää.

Taitojen kehittäminen

Osaamisen kehittämismoduuli helpottaa osaamiskartoitustyötä ja antaa yleiskuvan siitä, miten osaamista käytetään yrityksessä. Se on myös arvokas kun tarkastellaan miten voidaan ehkäistä "aukkoja" olemassa olevan osaamisen ja nykyisten tai tulevien tarpeiden välillä.

Työajanseuranta

Helpota työntekijöiden työajan kirjaamista (työtunnit, poissaolot jne.) Joissakin HR-järjestelmissä on tämä toiminto, ja ne tarjoavat lisäksi jopa mobiiliratkaisun, jotta työmatkalla olevat työntekijät voivat helposti tehdä työaikaraporttinsa.