EtusivuJärjestelmäopasTietoa meistäToimittajille

Vertaile Suomen parhaita palkkakartoituksen työkaluja

Mitä työkaluja minulla pitäisi olla palkanlaskentaan?

Palkkakartoitustyökalun avulla on helpompi nähdä, millaiset palkat yrityksessäsi tai organisaatiossasi ovat, jotta voit työnantajana työskennellä oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon puolesta. Vuotuinen palkkatutkimus on itse asiassa osa syrjintälakia, ja sen tavoitteena on havaita ja korjata virheelliset palkkaerot. Mutta miten ja milloin kannattaa tehdä palkkakysely, ja voiko työkalu helpottaa elämääsi? Työnantajana sinun on tehtävä palkkakartoitus vain kerran vuodessa, eikä sillä ole väliä milloin - kunhan se dokumentoidaan. BusinessWithissä suosittelemme, että käytät työkalua mahdollisimman johdonmukaiseen työskentelyyn tasa-arvoisen ja samapalkkaisuuden saavuttamiseksi Listaamme Suomen markkinoilla tänään saatavilla olevat työkalut, jotta löydät sen paras palkkakartoitus työkalu yrityksellesi.

Miksi minun pitäisi tehdä palkkakysely?

Yli kymmenen työntekijän yrityksen työnantajana lain mukaan sinun tulee tehdä palkkakysely kerran vuodessa. Sama palkka samasta työstä on motto, joka on sinulle varmaan tuttu, mutta joskus se ei ole niin helppoa käytännössä saavuttaa. Ensinnäkin ennen palkkatutkimuksen aloittamista sinun tulee selvittää, mitä rooleja tai tehtäviä on yrityksessäsi tai organisaatiossasi. Mitä jokaiselta roolilta vaaditaan? Kuinka hyvin olet työnantajana määritellyt, mitä vaadit kustakin tehtävästä? Onko jotain mitä pitäisi selventää?

Palkkakartoitustyökalu auttaa sinua kartoittamaan mahdolliset puutteet ja keräämään tietoja näkemään palkkaindeksin. Työ, joka on liian aikaa vievä käsin tehtäväksi - anna työkalun tehdä analyysistä helpompaa nähdä palkkaerot. BusinessWith vertailee markkinoiden erilaisia ​​työkaluja ja helpottaa valinnan tekemistä – tervetuloa löytämään kanssamme paras palkkakartoitusjärjestelmä.

Mitä minun pitäisi vaatia palkanlaskentatyökalulta?

Lista 3 eri Palkkakartoitustyökalu

Lajittele

SD Worx W -kokonaisratkaisu on tarkoitettu kaikenkokoisille organisaatioille, jotka haluavat joustavan, turvallisen ja tehokkaan palkkajärjestelmän. Yritysten toimintakenttä on jatkuvassa muutoksessa. Työsopimuksia, lakeja ja työehtosopimuksia neuvotellaan jatkuvasti uusiksi, ja organisaatioiden on kyettävä toimimaan ja sopeutumaan muutoksiin ketterästi ja nopeasti. Palkkahallinto selviää kaikesta...

Lisätietoja SD Worx Lön

Kontek HRM Employeella saat hyvän järjestelmätuen henkilöstösi kehittämiseen. Se on täysin verkkopohjainen ratkaisu, joka helpottaa koko organisaation henkilöstöhallintoa koko johtoryhmästä yksittäisten työntekijöiden hoitamiseen. HR-järjestelmää voidaan edullisesti täydentää palkanlaskennan ja digitaalisen allekirjoituksen vaihtoehdoilla.

Lisätietoja Kontek HRM Employee

Flex HRM Payroll

Flex HRM Payroll

Flex Applications

Flex HRM Payrollin avulla saat ensiluokkaisen palkanlaskentajärjestelmän, joka on yksi viidestä verkkopohjaisesta työkalusta täydellisessä Flex HRM -alustassa. Turvallinen, käyttäjäystävällinen ja joustava palkanlaskentajärjestelmä, joka voidaan mukauttaa monenlaisiin työehtosopimuksiin. Räätälöidyt palkanlaskentaprosessit säästävät aikaa, ja kalenteritoiminnon avulla voit helposti seurata kaikenl...

Lisätietoja Flex HRM Payroll

Mitä minun pitäisi vaatia palkanlaskentatyökalulta?

Kuten minkä tahansa järjestelmän ja työkalun, sinun pitäisi odottaa sen helpottavan elämääsi. Järjestelmä tai työkalu, joka on liian monimutkainen käyttää ja ei ole käyttäjäystävällinen viidellä sentillä, miksi sijoittaa sellaiseen? Seuraavassa vaiheessa hyvän palkkakartoitustyökalun pitäisi säästää aikaasi - aikaa sinulle sisäisesti, mutta myös kustannuksissa, sillä työkalun ansiosta sinun ei tarvitse tuoda ulkopuolista resurssia työhön. Tietojen käyttäminen palkkaerojen automaattiseen selvittämiseen on myös suuri etu hyvän työkalun käytössä. Suomen markkinoilla nykyään saatavilla olevat palkankartoitustyökalut voivat kuitenkin hieman vaihdella riippuen siitä, mitä toimintoja niillä on ja mitä ei ole.

Siksi suosittelemme BusinessWithin työkalujen vertailua. Mitä tuossa työkalussa on, mitä muilla ei ole? Tarvitsenko todella kaikkia ominaisuuksia? Pitäisikö meidän ostaa yksinkertaisempi? Vai tarvitaanko monimutkaisempi työkalu? Tervetuloa aloittamaan palkkakartoitustyökalujen vertailu tänään - ja valmistautumaan vuosittaiseen ja lakisääteiseen palkkakartoitukseen. Tasa-arvoisemman ja tasa-arvoisemman huomisen puolesta maan työntekijöille.

Kuvaus tuotteen ominaisuuksista

Aikataulutus

Aikatauluta henkilöstö tuleville työjaksoille ja hanki täydellinen kuva siitä, kuka työskentelee milloin ja miten tämä tuottaa henkilöstölle maksettavat palkat.

Dashboard

Näet tärkeimmät tiedot yhdellä kojelaudalla ja saat kattavan yleiskuvan yrityksesi tilanteesta. Dashboard antaa hyvän yleiskuvan yrityksen palkkatilanteesta.

Digitaalinen palkkaerittely

Lähetä palkkalaskelmat digitaalisesti ja vältä manuaalista paperityötä. Anna kollegoiden vastaanottaa erittely suoraan matkapuhelimeensa, jolloin se on nopeasti saatavilla.

Lomalaskelma

Laske työntekijöille jaettavat lomapäivät ja lomarahat ja suunnittele tulevat lomakaudet.

Matkalaskujen hallinta

Hallinnoi kaikki matkakulut, jotka olisi sisällytettävä kuluihin ja kirjanpitoon veroviranomaisten sääntöjen mukaisesti.

Palkantarkistus

Järjestelmä sisältää toimintoja, joiden avulla voit tarkastella yrityksesi palkkatilannetta ja tehdä muutoksia. Tämä on hyödyllinen toiminto suunniteltujen tai suunnittelemattomien palkankorotusten tai -alennusten yhteydessä.

Palkkojen analyysi

Työkaluja ja menetelmiä yrityksen palkkatilanteen analysoimiseksi, mikä on hyödyllistä epätasa-arvon havaitsemiseksi ja houkuttelevamman työpaikan luomiseksi.

Palkkojen ulkoistaminen

On mahdollisuus luovuttaa palkanlaskennan käsittely turvallisesti kolmannelle osapuolelle, jolloin jää enemmän aikaa työskennellä muiden arvoa luovien tehtävien parissa organisaatiossa.

Työajanseuranta

Kun työntekijöiden työtunnit ilmoitetaan suoraan järjestelmään, palkkaerittely voidaan helposti laskea ja mahdolliset poikkeamat hallita.

Työvoiman suunnittelu

Suunnittele, miten työvoima ja varat toimivat, ja varmista, että työpaikalla tarvittava työvoima on käytettävissä, mikä vaikuttaa myös palkkaerien suunnitteluun.

Vaiheittaiset ohjeet

Saat perusteellisen vaiheittaisen oppaan palkkakyselystä, jotta vältät virheet.