EtusivuJärjestelmäopasTietoa meistäToimittajille

Vertaile Suomen parhaita rekrytointityökaluja

Mikä on paras rekrytointityökalu yrityksellesi?

Monet rekrytointipäälliköt kokevat, että rekrytointiprosessi on sekä aikaa vievää että monimutkaista. Oikean rekrytointityökalun löytäminen pitäisi sopia täydellisesti oman prosessin ja menetelmien kanssa rekrytointi on vaikeaa, mutta olemme listanneet kaikki toimittajat yhdessä paikassa sinulle. Kaikki yritykset ja yrityksillä on toiveensa ja ideansa hyvän rekrytointiprosessin suhteen näyttää, mutta tietysti useimpien mielestä on mukavaa kerätä kaikki sovellukset yhteen paikkaan ja saada selkeä yleiskuva. Nykyään niitä on paljon verkkopohjaiset rekrytointijärjestelmät sinulle, joka työskentelee HR:n parissa kaikkea haastattelumoduuleista ehdokaskyselyihin ja poistettaviin tietoihin jonkin ajan kuluttua GDPR:n mukaisesti. Valitse rekrytointijärjestelmä, kuten minimoi väärän rekrytoinnin riskin ja jonka avulla voit kasvaa, on neuvomme.

Mitä rekrytointityökaluja on markkinoilla ja miten vertailla?

Nykyaikaisilla HCM- ja HR-järjestelmien ohjelmistotoimittajilla on usein pilvipohjaisia ​​ohjelmistotoimittajia palveluita, jotta vältyt päivitykseltä. Liiketoiminnasta on monia etuja mieti, milloin sinun on löydettävä oikea rekrytointityökalu. Mitä me haluamme Korosta eniten on nähdä arvosteluja koskien helppokäyttöisyyttä ja hyvää tuki on kaksi asiaa, jotka sinun tulee pitää mielessä valintoja tehdessäsi. Kuinka automatisoitu rekrytointityökalujen pitäisi olla, vain sinä tiedät. BusinessWiillä näytämme valikoima erilaisia ​​rekrytointijärjestelmiä. Sinä pystyt vertaa eri rekrytointityökaluja ja arvioi mikä niistä parhaiten sopiva rekrytointialusta.

Lista 10 eri Rekrytointityökalu

Lajittele
TalentAdore-logo

TalentAdore

TalentAdore

Onko oikeiden kykyjen houkutteleminen ja rekrytointi vaikeaa? Tarjoamalla parhaan mahdollisen ehdokaskokemuksen saat yrityksen kasvamaan! Hyödynnä TalentAdoren tekoälypohjaista rekrytointijärjestelmää yksinkertaiseen, tehokkaaseen ja onnistuneeseen rekrytointiin.

Lisätietoja TalentAdore

Grade Varbi on joustava ja skaalautuva rekrytointityökalu organisaatioille, joilla on korkeat turvallisuus- ja laatuvaatimukset. GDPR-sovitettu ja käyttäjäystävällinen hakijoille, esimiehille ja rekrytoijille.

Lisätietoja Grade Varbi

Teamtailor

Teamtailor

Teamtailor

Teamtailor on täydellinen ratkaisu rekrytointiisi - houkuttele, hallitse ja palkkaa parhaat ehdokkaat all-in-one ATS:llämme. Liity yli 125 000 rekrytoijan joukkoon ja löydä uusi tapa houkutella ja palkata huippuosaajia.

Lisätietoja Teamtailor

Johtava rekrytointijärjestelmä pohjoismaissa. Yksi ATS-järjestelmä, joka hoitaa ja virtaviivaistaa kaikki rekrytointi- ja palkkaustarpeesi.

Lisätietoja ReachMee by Talentech

Talentechin Talent Recruiter on innovatiivinen ja käyttäjäystävällinen rekrytointijärjestelmä, joka on suosittu sekä pienten että keskisuurten organisaatioiden keskuudessa. Talent Recruiter on skaalautuva ja voi auttaa sinua tekemään monimutkaisimmista rekrytointiprosesseista yksinkertaisia ​​ja tehokkaita.

Lisätietoja Talent Recruiter by Talentech

HR Manager

HR Manager

HR Manager

Pohjoismainen HR-alusta joustavilla ja käyttäjäystävällisillä työkaluilla, jotka vahvistavat HR-prosessejasi ja helpottavat rekrytointiprosessejasi.

Lisätietoja HR Manager

Jobylon

Jobylon

Jobylon

Rekrytointityökalu, johon voi luottaa. Voita työnhakijat puolellesi ja tee rekrytoinnista saumaton prosessi. Jobylon on kattava rekrytointityökalu, joka toimii oikeana kätenäsi koko rekrytointiprosessin ajan.

Lisätietoja Jobylon

Haluatko luopua monimutkaisesta rekrytointiprosessista ja hakemusten selaamisesta yksi toisensa perään? Astu uudelle rekrytointipolulle ja anna Lauran inspiroida sinua tehokkaalla, monipuolisella ja ilahduttavan selkeällä rekrytointityökalulla. Anna Laura Rekrytointijärjestelmän tehdä työpäivästäsi selkeä kuin päivänpaiste ja kirkastaa rekrytoinnin näkymäsi. Ymmärrämme, että rekrytointiprosessi v...

Lisätietoja Laura

Untitled design (23)-1.png

Recright

Recright

Suoraviivaista rekrytointiasi. Luonnostele, julkaise ja hallitse hakemuksia. Hallitse rekrytointiprosessia tehokkaasti yksinkertaisen ja kattavan rekrytointijärjestelmän avulla.

Lisätietoja Recright

Jätä excelit ja sähköpostin kahlaaminen historiaan – rekrytoi ketterästi ja pidä prosessi hallinnassa. Helppokäyttöisessä hakijoiden hallintajärjestelmässä hoidat sujuvasti työpaikkailmoitusten julkaisun, vastaanotat ja käsittelet hakemukset, hoidat yhteydenpidon hakijoihin ja järjestät halutessasi etä- tai videohaastattelut. Lopuksi vielä varmistat, että henkilötiedot on asianmukaisesti poistettu...

Lisätietoja Sopro online

Kuvaus rekrytointitehtävistä

AI assistance

Moduuli, joka automatisoi ja tehostaa mainoksia.

Ehdokkaiden testit

Varmistaa, että voit luoda hakijalle persoonallisuus- tai muita testejä. Monet rekrytointijärjestelmät tarjoavat myös palveluntarjoajan luomia suositeltuja testejä.

Hankinta

Työkalu, jolla suodatetaan hakemuksia ja sisäisiä taitoja ja jolla rekrytoijat voivat itse etsiä oikeita ehdokkaita.

Onboarding

Joissakin rekrytointijärjestelmissä on toiminnallisuuksia, joiden avulla voit viestiä ja toimittaa verkko-oppimiskursseja uudelle työntekijälle työsopimuksen allekirjoittamisesta siihen asti, kun hän aloittaa ensimmäisen työpäivänsä.

Osaamisperusteinen rekrytointi

Osaamisperusteinen rekrytointi tarkoittaa sitä, että rekrytointiprosessissa yritetään edetä osaamisen mukaan alusta loppuun. Pätevyys on määräävä tekijä rekrytoinnissa.

Rekrytointiprosessin triggerit

Varmistaa, että voit luoda rekrytointiprosessissa muistutuksia, jotka varmistavat, että saat ilmoituksen, kun jotain tärkeää tapahtuu tai pitäisi tehdä.

Sosiaalisen median mainonta

Jotkut rekrytointityökalut sisältävät tehokkaita ominaisuuksia, joiden avulla voit helposti mainostaa työpaikkailmoituksia sosiaalisessa mediassa. Lisäksi jotkut palveluntarjoajat tarjoavat sisäänrakennettuja sosiaalisen median testejä, jotka hakijoiden on suoritettava lähettääkseen hakemuksensa.

Urasivu

Jotkin rekrytointijärjestelmien tarjoajat tarjoavat yrityksille mahdollisuuden luoda urasivuston, jonka avulla ne voivat houkutella osaajia ja kommunikoida helpommin. Myös työnantajabrändäyksen kannalta tästä on hyötyä.